Aida Sue

[Travel] 10 Tempat Menarik Pilihan Saya Di Krabi, Thailand

railay beach

Memang ramai yang sudah ke Krabi yang terletak di kawasan selatan Thailand, tapi mungkin ada yang tak tahu 10 tempat menarik yang ada di sana. Untuk trip kali ini, saya ke kawasan Railey Beach yang agak tersorok sikit. Yang menariknya, kalau anda ingin ke Railey Beach, anda perlu menaiki bot tau. Di sini juga tiada kenderaan seperti kereta...

Artikel Penuh

Annur Shoppe — Shopping Maternity Wear Paling Best & Murah

FullSizeRender (64)

Kita memang susah nak cari baju masa pregnant ni, sebab badan kita jenis naik boleh tahan masa mengandung. Selalu kalau beli baju mesti di Jusco sebab situ je rasa macam harga okay. Tapi tulah, masalah dia tak banyak pilihan dan ada baju yang bukan Islamic compliance sangat 🙁 Sedih je. So haritu, kita jalan-jalan di Facebook, tiba-tiba ada...

Artikel Penuh

[ Review ] Mousse Makeup Remover Mesra Solat Dari Shee Beaute

MIRACLE FRESH MOUSSE MAKEUP REMOVER dari SHEE BEAUTE

Disebabkan pekerjaan kita kena selalu pakai makeup, jadi of courselah makeup remover yang baik sangat penting terutamanya kalau kena pakai solekan tebal. Kulit i agak sensitif sikit, jadi i kena cari cleanser dan makeup remover yang sesuai dengan kulit supaya lepas pakai, kulit tak rasa kering sangat dan merah-merah pedih. So far, banyak makeup...

Artikel Penuh

Tips & Travel Macam Lokal Ke Jepun – 5 Hari 30 Tempat

TIps Melancong Ke Tokyo

Baru saya perasan yang saya tak pernah menulis mengenai Jepun walaupun saya belajar di sana dulu. Mungkin disebabkan saya datang dulu sebagai pelajar, jadi tak kisah sangat mengenai travel ke Jepun ni dan masa tu pula Facebook pun belum popular lagi ( nampak sangat dah tua, kah kah kah! ). Disebabkan dulu saya belajar di kawasan berdekatan...

Artikel Penuh

[ Review ] Shizen VISAGE Collection – Get FREE MAKEOVER Session & Win RM2000!

FullSizeRender (49)

Hello ladies, Everyone wants a beautiful glowing face with minimal makeup but don't now what product they should use. Plus, it's hard to find suitable products and save them and their the wallet. In this post, I'd like to share about the latest Shizens VISAGE Collection. Shizens has a ton of amazing products, but here are some must-have gems...

Artikel Penuh

[ Review ] Harich Beauty Vitamin C Serum – Efek Instant Glow!

FullSizeRender (41)

Assalamualaikum, So semalam kita berborak dengan kawan kita ( dah lama tak jumpa dia sebenarnya ) dan dia tegur, kulit kita dah makin segar dan cerah. Kita jawablah: "aku edit pakai apps lah!" sambil ketawa. Tapi dia tegur tu guna nada serius dan betul-betul nak tahu apa rahsia kulit dah takde masalah. Bila dia dah serius nak tahu tu, kita pun...

Artikel Penuh

[ Review ] Diamond Silk Peel Treatment Di Hannan Medispa Ampang

hannan-2

Hi dan assalamualaikum semua, Hari ini penulis ingin berkongsi pengalaman sendiri membuat rawatan wajah di spa kecantikan wajah yang sedang meningkat naik di Malaysia iaitu Hannan Medispa Ampang. Saya mengalami masalah kekeringan kulit mungkin akibat perubahan hormon semasa mengandung. Jadi saya ingin mencuba rawatan wajah dan mendapatkan sesi...

Artikel Penuh

Hamil Trimester Pertama – Cabaran, Alahan, Tips Semasa Mengandung

IMG_1027

Assalamualaikum semua, Harap semuanya sihat sejahtera ( dah macam intro surat puleks ). Okay first of all, saya nak share ni untuk pembacaan dan kenangan saya sendiri lepas selamat bersalin nanti bolehlah baca dan suruh anak baca :'). Memandangkan ini first pregnancy kita, jadi memang I don't know what to expect when you're expecting...

Artikel Penuh