Aida Sue

Annur Shoppe — Shopping Maternity Wear Paling Best & Murah

FullSizeRender (64)

Kita memang susah nak cari baju masa pregnant ni, sebab badan kita jenis naik boleh tahan masa mengandung. Selalu kalau beli baju mesti di Jusco sebab situ je rasa macam harga okay. Tapi tulah, masalah dia tak banyak pilihan dan ada baju yang bukan Islamic compliance sangat 🙁 Sedih je.

So haritu, kita jalan-jalan di Facebook, tiba-tiba ada sorang kawan kita ni share baju cantik yang boleh dipakai oleh ibu mengandung. “Eh, cantik pula baju-baju dia, nampak macam solat friendly!”

Lalu kita pun tanya dia pasal baju-baju dia. Rupanya dia ada Facebook sendiri : ANNUR SHOPPE (https://www.facebook.com/annur.shoppe). Ohhh dia jual baju untuk wanita hamil dan juga baju-baju design terkini untuk semua wanita. BESTNYA LAHAI! Sebab banyak design dan harga pun serious mampu milik, murah lagi dari baju kita beli kat Jusco haritu. Kalau pergi ke website dia : http://www.annur.shoppy.my/ ni, banyak benda sebenarnya mereka jual termasuklah, jubah, baju kurung moden, inner breastfeeding blouse, palazzo, sleepwear, pakaian dalam, beg ibu, tudung ibu dan budak dan barangan bayi jenama Tropika.

http://www.annur.shoppy.my/

website Annur Shoppe

 

Review Baju Maternity Pilihan Saya Dari Annur Shoppe

Palazzo Printed (RM55)
Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Kita pilih yang ni sebab:
  1. Kain best! Palazzo ni diperbuat daripada fabric milk silk yang stretchable, tapi tak meluyut ikut kaki. Meaning, lulus dah untuk solat terus ( jangan lupa pakai stokin ye! ) Selain itu juga, palazzo ni tak perlu digosok disebabkan ianya tak mudah kedut. Bahagian pinggang pun boleh laras disebabkan ada butang pelarasan disediakan ( rujuk gambar ) palazzo
 

This slideshow requires JavaScript.

Chic Beauty Nursing Maternity Blouse (RM39)
Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Baju menyusu ni selain selasa dan modest, ia juga boleh pakai untuk formal, kasual, riadah. Yang paling penting, ibu mengandung pun boleh pakai dengan selesa, tak ketat kat perut sebab cutting flare dan kembang ke bawah. Kita suka baju ni sebab TAK PERLU SUSAH PAYAH GOSOK, dan tak panas. Part tak panas tu penting sebab ibu mengandung ni badan boleh tahan cepat panas ye. Nak cuci pun mudah, kain tak berbulu pun dan lepas cuci, kering pun pantas! I LIKE.
SAMSUNG CSC

Maternity Top dari Annur Shoppe

Selain dari baju ni nursing friendly, ia juga wudu’ dan solat friendly sebab tak melekat ikut bentuk badan. Dan rasanya macam buatkan badan mommy tak membulat sangat kan? Risau tak muat, Jangan risau sebab Chic Beauty blouse ni ada size Petite (XS-S), Regular (M-L) dan Big (XL-XXL).

This slideshow requires JavaScript.

Apa Yang Ada Di Annur Shoppe?

Bagi yang nak design lain, jangan risau sebab depa ada banyakkkk sangat baju best dengan pelbagai warna dan saiz untuk para wanita & ibu mengandung.
  1. Inner khas Qissara untuk ibu menyusu
inner-nursing-annur-shoppe-1 Diperbuat daripada material milk silk yang sangat selesa dan sejuk. Kalau ada masalah inner cotton melekat dengan baju luar? Yang ni tak ada masalah inner melekat dan ada dua jenis iaitu: Sleeveless: untuk dipakai dengan baju lengan panjang seperti baju kurung. Long sleeve: untuk dipakai dengan baju tangan pendek, atau baju tangan jarang, atau nak pakai sebagai t-shirt .  
  1. #NoZipNoButton Khas Maternity + Breastfeed Top
Blouse ini paling selesa disebabkan ia diperbuat daripada material milk silk dan ianya diimport khas. Ia juga tahan lasak dan juga tidak perlu digosok. Yang paling penting blouse ni bagi efek kurus buat mommy di luar sana dalam masa yang sama tak melekat pada badan. 3.Jubah Santai jubah-santai-annur-shoppe-2 jubah-santai-annur-shoppe-1 Jubah ni tak ada button atau zip ya, hanya perlu selak je untuk nursing baby. Material pula super lembut iaitu Milk Silk, labuh dan juga menutup aurat. Solat ready ni. Jubah ni boleh dicuci dengan mesin dan juga tidak perlu digosok.
  1. Baju Kurung Moden
kurung-moden-annur-shoppe-1 Siapa yang dah mula mencari baju raya boleh tengok koleksi terkini baju kurung moden yang diperbuat daripada material smooth milk silk yang lembut dan highly stretchable, memang sesuai untuk ibu hamil dan menyusu anak sebab fabrik boleh meregang atau diselak tanpa mudah rosak. Design juga sweet dan menyerlahkan keayuan mommy tapi tahan lasak sesuai dengan keperluan mommy yang ada anak kecil.

This slideshow requires JavaScript.

 
  1. Barang bayi - Tropika
  Yang mencari barang Tropika, Annur Shoppe menjual pelbagai barang termasuklah losyen, set bayi, baby herbal cream Tropika, Natural bubble wash, baby oil dan baby soap. Haa lengkap dah, tak perlu susah payah pergi kedai cari sebab disini ada semuanya. Kalau korang semua nak cari baju atau pakaian semasa hamil yang boleh dipakai selepas bersalin, saya memang rekomen sangat Annur Shoppe ni sebab layanan dan servis TIP TOP! Harga pun memang tak mengoyakkan wallet para ibu dan bapa ye. Mereka juga buat flash sale dari masa ke semasa, jadi boleh like dan follow Facebook dan Instagram Annur Shoppe untuk dapatkan baju dengan tawaran menarik. Screen Shot 2017-05-18 at 3.52.50 PM

Info lanjut kalau nak bershopping di Annur Shoppe

Facebook fanpage/page: Annur Shoppe (fb.com/annur.shoppe)

Instagram: @annur.shoppe

Website: www.annur.shoppy.my

Whatsapp to order: 011-3225 4796

Email: theangeneration@gmail.com

 

About author Lihat semua post

aidasue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *